Eikö Suomi olekaan saari? Erilaiset muistelmat

Hyvä Dante-seuralainen!

Olen kirjoittanut kirjan ”Eikö Suomi olekaan saari? Erilaiset muistelmat”, jossa käsittelen erittäin paljon Italiaa – kulttuuria, historiaa, eri kohteita, ruokaa. Uskon että kirja voisi kiinnostaa paikkakuntanne Dante -seuran jäseniä.
Kirjaa voi kysyä kirjastoista, ostaa kirjakaupoista tai suoraan netistä esim. http://www.bod.fi -sivuston kautta.
Toivon että voitte jakaa tätä tietoa jäsenillenne.

Kiitos yhteistyöstä etukäteen
Merja Lättilä

Eikö Suomi olekaan saari? Erilaiset muistelmat
ISBN 9789522862747, Kustantaja BoD GmbH

”Eikö Suomi olekaan saari?” –kysymyksen esitti erään hotellin vastaanottovirkailija, kun olimme Cookin saarilla Aitutakissa ja näytimme hänelle kartasta, missä Suomi-niminen maa sijaitsee. Lyhyt anekdootti tästä on kirjan sivulla 199. Tämän ja monia muita kokemuksia olen koonnut kirjaksi matkoilta, joita olen tehnyt seitsemällä vuosikymmenellä eri puolille maailmaa Antarktikselta Galapagosille, Xianista Kiovaan, Luxorista Machu Picchulle ja Saarenmaalta Saturniaan. Kirja kertoo ihmisistä, kulttuureista, matkoista laivalla, junalla, lentäen ja bussilla, kokemuksista maan päällä ja maan alla, metsissä ja ruokapöydissä. Ja paljosta muusta.
Matkakertomuksissa mielestäni paikat ja asiat ovat tärkeämpiä kuin minä, ja olen siksi painottanut tekstissä ennen kaikkea näitä. Kappaleet olen kuitenkin sitonut yhteen kronologisesti etenevällä omaelämäkerralla, jossa kuvaan lapsuutta, opiskeluaikaa, harrastuksia, työpaikkoja ja elämääni eläkeläisenä. Omasta elämästä löytyy aina linkki, joka johdattaa lukijan aiheittain tutustumaan monipuolisiin kohteisiin eri puolille maailmaa. Kyseessä ei ole tavanomainen matkakertomus. Näin samassa kappaleessa kirjoitan esimerkiksi linnoituksista Helsingissä, Perun Cuscossa, Intian Agrassa ja New Delhissä. Tai vaikkapa patsaista Vaasassa, New Yorkissa, Budapestissa, Oslossa ja Buenos Airesissa. Kirjassa kuvatuilla matkoilla käyn yli 30:ssä maassa.
Kirja on asiapitoinen ja sopii mielestäni siksi jopa eräänlaiseksi matkaoppaaksi. Mutta se viihdyttää lukijaansa myös nojatuolimatkakirjana ympäri maailmaa. Se antaa toivoakseni lukijalle vinkkejä katsella matkakohteita uusin silmin.
Kirjailija:
Olen helsinkiläinen Merja Lättilä (s. 1945), Hankenista valmistunut KTM, jonka työtehtävät ovat aina tavalla tai toisella suuntautuneet vientiin ja kansainvälistymisen edistämiseen. Italia-innostukseni alkoi jo vuonna 1972, jolloin olin Tjäreborgin matkaoppaana Garda-järvellä. Eläkkeelle jäin työ- ja elinkeinoministeriöstä Kiina-asioiden erikoisasiantuntijan tehtävistä vuonna 2009. Aloitin tämän vuoden alusta kolumnistina loma-asuntopaikkakunnan lehdessä – Kuhmoisten Sanomissa, jossa on julkaistu myös matkakertomukseni Karibialle.

Tästä linkistä pääsee selaamaan kirjaa:
> http://books.google.fi/books?id=oDGDAwAAQBAJ&pg=PA199&lpg=PA199&dq=eik%C3%B6+suomi+olekaan+saari&source=bl&ots=iUVPq0LRAJ&sig=o5ExdMDoEH5W0oYGZJ4Xzux0hNo&hl=fi&sa=X&ei=uSR-U-_lCZSYyQP9kYGoCw&ved=0CDEQ6AEwAQ#v=onepage&q=eik%C3%B6%20suomi%20olekaan%20saari&f=false

Merja Lättilä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: