Hallitus

Vittorio Emanuele Rooma

Kuva: Maiju Niiranen

 

Hallitus 2019:

  • Marja Kantelinen, puheenjohtaja
  • Maiju Niiranen, sihteeri
  • Sara Zuffa, rahastonhoitaja
  • Terhi-Päivikki Tiainen

Yhteyden meihin saat sähköpostitse: dantekuopio(a)hotmail.com

 

Dante Alighieri -seura on perustettu Roomassa vuonna 1889. Yhdistys on saanut nimensä italialaisen kirjailijan ja runoilijan Dante Alighierin (Firenze 1265- Ravenna 1321) mukaan.

Kuopion Dante Alighieri seura ry on perustettu 4.11. 1940 Hotelli Atlaksessa. Perustamiskokouksessa oli tuolloin mukana 20 henkilöä. Seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin pankinjohtaja Pekka Vartiainen, varapuheenjohtajiksi Katri Hämäläinen ja Uuno Hiltunen. Osmo Vartiainen valittiin sihteeriksi ja tilinhoitajaksi Theodor Sunell. Muut jäsenet olivat Anna Murros, D.F.Walle, Sirkka Hyvärinen, Airi Forsman sekä Martta Kekkonen. Varajäseniksi valittiin Helvi Hokkanen ja Blise Laamanen.  Vuoden 1940 loppuun mennessä seurassa oli jäseniä 28.

Kuopion Dante Alighieri seura ry:n perustamisen keskeisenä hahmona toimi Pekka Vartiainen. Matkustelusta ja musiikista pitävä, avoin ja ystävällinen mies halusi saattaa yhteen kuopiolaiset Italian ystävät sekä saada italiankielen opetus käyntiin. Hänelle eri kulttuurit olivat intohimon kohde ja Italia oli yksi niistä!

Yhdistyksen tarkoituksena on ollut alusta asti työskennellä läheisemmän yhteyden aikaansaamiseksi Suomen ja Italian kansalaisten välillä, tutustuttaa suomalaiset italialaiseen kulttuuriin sekä levittää italialaisten keskuudessa suomalaisen kulttuurin tietämystä. Yhdistys järjestää kokouksia, juhlia, esitelmiä, italian kielen kursseja ja videoesityksiä sekä muita näihin verrattavia toimintoja. Yhdistyksen tarkoituksena ei ole valtiollisiin asioihin vaikuttaminen eikä politikoiminen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: